sportpsychologie | bedrijfspsychologie

Mentale training

Mentale training

In een individuele mentale training worden mentale vaardigheden onderkend. Deze vaardigheden zijn door iedereen, jong en oud aan te leren.

Een sporter wordt geleerd zichzelf de juiste doelen te stellen zodat hij zijn aandacht beter gericht kan houden, zijn motivatie weet te behouden en meer plezier aan de sport beleeft. Tevens wordt gewerkt aan het omzetten van negatieve of prestatieverlagende gedachten in positieve, meer functionele gedachten. Ook weer met als doel het verbeteren van de prestatie en het verhogen van het zelfvertrouwen.

Tijdens de training worden testen afgenomen om zo een beter inzicht in de sporter te krijgen. Het betreft dus niet alleen vaardigheden die je op een wedstrijd nodig hebt, maar die ook ondersteuning bieden voor bijvoorbeeld training. Naast de hierboven genoemde 'denktraining' worden tevens ademhalings- en ontspanningstechnieken ingezet om het spanningsniveau verder te reguleren.

Katja Mosmans is als sportpsycholoog ondermeer werkzaam in de eredivisie voetbal, de Jupiler League, buitenlandse voetballers die in Nederland voetballen, alle disciplines in de paardensport, (rolstoel)tennis en golf.